Rijlessen met Faalangst en/of Rijangst

Key4Drive is gespecialiseerd in het geven van rijlessen aan leerlingen met faalangst en/of rijangst.

Rijlessen met Faalangst

Ongeveer 1 op de 5 leerlingen heeft last van faalangst of (rij)examenvrees. Maar wat is faalangst nu precies? Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Als deze angst extreem wordt, waardoor men onder zijn of haar niveau gaat presteren, spreken we van faalangst. Men is bang dat hij of zij niet presteert naar wat er van zich wordt verwacht. Deze angstige gevoelens kunnen er voor zorgen dat het lichaam hierop gaat reageren. Mogelijke symptomen die tot uiting kunnen komen zijn hartkloppingen, zweten, trillen, duizeligheid, hyperventilatie, slapeloosheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn.
Herkent u zichzelf in bovenstaande? Dan heeft u mogelijk last van faalangst.

Faalangst, en nu?

Faalangst hoeft gelukkig geen belemmering voor u te vormen om uw rijbewijs te behalen! Onder begeleiding van gespecialiseerd faalangstinstructeur Dré wordt gekeken naar de bron van uw angst, en richt hij zich tijdens de rijopleiding op het vergroten van uw zelfvertrouwen achter het stuur. Zo bent u beter in staat uw zenuwen onder controle te houden tijdens uw rijexamen.

Faalangst rijexamen CBR

Het CBR heeft speciaal voor mensen met faalangst een faalangstexamen ontwikkelt. Dit examen wordt afgenomen door een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is tijdens dit examen meer tijd om u op uw gemak te stellen, en u kunt tijdens de rit om een time-out vragen. Kijk voor meer informatie over het CBR faalangstexamen op www.cbr.nl.

Rijlessen met Rijangst

Rijangst is een overmatige angst om een voertuig te besturen, en kan van de één op de andere dag ontstaan. Om verschillende redenen kan elke automobilist stress of spanningen ervaren tijdens het rijden. Denk hierbij aan het rijden in slecht weer, door een tunnel of op drukke verkeerspunten. Ook kan rijangst het gevolg zijn van een traumatische ervaring, zoals betrokkenheid bij een verkeersongeval. Als deze spanningen omslaan in angst kan dit voor u en uw medeweggebruikers gevaarlijke situaties opleveren. Symptomen van rijangst kunnen zijn: het gevoel van intense vrees en paniek, verhoogde hartslag, zweten, droge keel, pijn in de borststreek, duizeligheid, wazig waarnemen, gevoel van flauwte, licht in het hoofd, moeilijke ademhaling, angst om controle te verliezen, in sommige gevallen uitval van ledematen of tintelingen, derealisatie (gevoel van onwerkelijkheid) of depersonalisatie (gevoel los van zichzelf te staan of boven zichzelf uit te stijgen). Deze symptomen zijn identiek wat men tijdens een paniekaanval kan ervaren.

Rijangst overwinnen? Verkeersopleidingen Key4Drive helpt u verder!

Rijangst komt vaker voor dan u wellicht zou denken, en is gelukkig goed tegen te gaan. Het kunnen wegnemen van uw rijangst begint bij het begrijpen waar de angst vandaan komt. Heeft u, of vermoed u dat u last heeft van rijangst? Neem dan contact op met Verkeersopleidingen Key4Drive voor een gratis en geheel vrijblijvend intake gesprek. In dit oriënterende gesprek wordt bekeken welk vervolgtraject het beste bij u past.

Daarom kies je voor
Verkeersopleidingen Key4Drive

• Altijd een vaste instructeur
• 1 rijles duurt 50 minuten!
• Een rookvrije lesauto,
• Geen onverwachte prijs verhoging
• Hoge kwaliteit en Flexibele rijlessen
• Gelijk beginnen met lessen
• Hoog slagingspercentage
• Snel of in je eigen tempo rijlessen
• Gespreide betaling zonder extra kosten
• Niet gelest, geld terug
• BOVAG erkende rijschool
• Afspraak is afspraak