2toDrive rijlessen

Stap 1: wat is 2toDrive?

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel
zo handig toch?

Stap 2: start met je theorie-examen.

Ben jij 16 jaar? Dan kun je het theorie-examen afleggen. Dit betekent dat jij deze toets dus al mag maken voordat je begint met rijlessen. Tijdens het examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Je hebt dit theoriecertificaat nodig om straks het rijexamen af te leggen.

Stap 3: begin met rijlessen.

Eindelijk is het zover: je bent 16,5 jaar en mag beginnen met rijlessen! Nu moet je alleen nog de beste rijschool bij jou in de buurt zien te vinden. En dat kan best wel eens lastig zijn. 2toDrive helpt je hierbij. Via deze pagina kun je op een makkelijke manier een rijschool vinden die bij jou past. Ook geven we je aantal handige tips waarmee jij zeker in no-time je rijbewijs op een goede en veilige manier haalt.

Stap 4: Kies je coaches

Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach. Dit is erg handig, want vanwege het gebrek aan rijervaring kan het soms wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach zit straks naast jou om je in deze situaties te helpen.

De keuze voor wie jou straks gaat begeleiden ligt bij jou. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet mag coach worden. Dit kan dus bijvoorbeeld een familielid, vriend of bekende zijn. In totaal mag je minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen. Op deze pagina vind je handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een coach.

Stap 5: Laat je coaches zich online aanmelden

Met 2toDrive kun jij als 17-jarige onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Inmiddels heb jij gekozen wie jou gaat coachen zodra je geslaagd bent voor je rijexamen. Check voor de zekerheid op deze pagina of jouw coaches aan de voorwaarden voldoen.

De volgende stap is dat jouw coaches zichzelf online aanmelden. Dit kan via deze pagina. Pas op het moment dat al jouw coaches succesvol zijn aangemeld, kun jij een begeleiderspas aanvragen. Op deze pas staan de namen van je coaches vermeld. Je hebt de begeleiderspas nodig als je straks samen met een coach de weg op gaat. Je leest hier meer over bij de volgende stap.

Stap 6: Vraag de begeleiders aan

Als je meedoet met 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas komen de namen van jouw coaches te staan. De begeleiderspas zorgt ervoor dat je vanaf je 17e samen met je rijbewijs en een coach de weg op mag. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar oud bent kun je de begeleiderspas aanvragen. Het is belangrijk dat alle coaches zichzelf succesvol hebben aangemeld, vóór jij de begeleiderspas aanvraagt.

Aanvragen begeleiderspas
Je vraagt de begeleiderspas aan via de RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coach(es) je op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €25,-. Je aanvraag wordt vervolgens door de RDW gecontroleerd. Goedgekeurd? Dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Indien je later extra coaches toe wilt voegen, moet je een nieuwe pas aanvragen en zijn de kosten opnieuw €25,-.

Let op: Je kunt zonder begeleiderspas geen rijbewijs aanvragen. Bij het aanvragen van je rijbewijs controleert de gemeente of jij een begeleiderspas hebt aangevraagd of in bezit hebt. We raden je aan om de begeleiderspas alvast aan te vragen voordat je praktijkexamen doet.

Stap 7: Behaal je rijbewijs

Vanaf 17 jaar mag jij het rijexamen afleggen. Zenuwachtig? Relax, je bent echt niet de enige. Laat je examinator zien dat je veilig en zelfstandig rijdt. Perfect hoeft niet. Op deze pagina vind je enkele tips die jou kunnen helpen bij het halen van je examen. Een goede voorbereiding is al het halve werk.

Rij-examen behaald?
Dan mag jij het rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor van jouw woonplaats. Hiervoor moet je wel alvast de begeleiderspas aangevraagd of in bezit hebben. Vergeet daarnaast niet om een geldig legitimatiebewijs en een kleurenpasfoto mee te nemen. Na vijf werkdagen is jouw rijbewijspasje klaar. Vanaf dat moment mag je samen met je begeleiderspas en coach de weg op!

Gezondheidsverklaring
Om het rijexamen te mogen doen heb je een gezondheidsverklaring nodig, Deze vul je in op de website van het CBR.

Stap 8: Rij onder begeleiding van een coach

Je hebt je rijbewijs op je 17e gehaald. Gefeliciteerd! Je bent nu beginnend bestuurder en klaar om je eerste kilometers te maken. Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald kun je autorijden, toch? Nou, het kan in het het begin nog wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties goed in te schatten. Jouw coaches zijn er om je in dit soort situaties te helpen.

Stap 9: Ga zelfstandig de weg op

Je bent 18 geworden. Vanaf dit moment mag je zonder coach de weg op en heb je dus ook geen begeleiderspas meer nodig. Als 2toDriver heb jij rijervaring opgedaan waarmee jij een zelfverzekerdere en veiligere bestuurder bent geworden.

Voorwaarden coaches

  1. Je mag minimaal 1 tot maximaal 5 coaches kiezen. Een coach moet aan de volgende voorwaarden voldoen. Je coach:
  2. moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
  3. moet minimaal 27 jaar oud zijn;
  4. staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een woonadres in Nederland.
  5. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  6. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  7. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
  8. mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  9. moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Daarom kies je voor
Verkeersopleidingen Key4Drive

• Altijd een vaste instructeur
• 1 rijles duurt 50 minuten!
• Een rookvrije lesauto,
• Geen onverwachte prijs verhoging
• Hoge kwaliteit en Flexibele rijlessen
• Gelijk beginnen met lessen
• Hoog slagingspercentage
• Snel of in je eigen tempo rijlessen
• Gespreide betaling zonder extra kosten
• Niet gelest, geld terug
• BOVAG erkende rijschool
• Afspraak is afspraak